Перше що прийшло на думку це казанок
, але думаю про це в іншій темі поговоримо , а тут почну з сокир. В Україні користувався маленькою радянською, яка в цілому була непогана хоча і не дуже хороша
.
Тут же спочатку замахнувся на ковану Gransfors, але не зміг перемогти свою жабу, віддавати за сокиру 120 дол. трішечки зажирно
. Тому довго не мудруючи придбав те що рекомендують більшість кемперів Fiskars X7 .
Зразу скажу до повноцінного тестування руки ще не дойшли, не так легко тут знайти що рубати
. Але те що зараз я нею попрацював то можу сказати - чудовий баланс, хоча спочатку було чуть непривично , доволі замашна та легка . Пластикова рукоятка небоїться води, не набухне і не протріскає , добре тримає удар і поглинає вібрацію . Шершавість на рукоятці дозволяє міцно утримувати сокирку .
Не сподобалось лише пустотілість рукоятки яка нічим знизу не прикрита і куди все може безперешкодно набиватись. Ну і все одно якась внутрішня недовіра до міцності (скажу що нічим не підтверджена). тільки через цю недовіру приглядаюсь до Husqvarna Hatchet
Вага ніби однакова плюс-мінус, обидва якісні бренди, ціна теж не сильно відрізняється ... Але з деревяною рукояткою більше подобається . Тут мабуть лише особисті вподобання переважать .