Єдине про що мрієш після того як прочалапаєш пів дня в морозець чи просто холодну погоду, так це випити горнятко гарячої кави (чаю).., деколи таке враження що все б віддав за той життєдайний ковток . Так давайте в цій темі поговоримо про посудини які б не підводили наші найпотаємніші бажання .
З мого невелекого досвіду я зрозумів одне що хороший термос не обовязково повинен бути дорогим термосом, просто треба з розумом підійти до питання .
Отже перший мій добрий термос (буду говорити тільки про хороші) який служить і дотепер, це мабуть багатьом відомий Thermos Floating Bottle
От його я в першу чергу рекомендую усім! Недоліків за всю службу я не знайшов в ньому .. Не так часто зустрічаєш таку річ . Але по-порядку
Порівняно не дорогий
Доволі компактний - 34 см висота, 680 грам вага пустого . Що дуже і дуже не погано .
Більше ніж добу тримає гарячим напій . При покупці я його тестував, в холодильнику! Постав на добу гарячий чай, потім витяг .. і був ошпарений за свою недовіру окропчиком . Скажем так , не зовсім окріп але пити ковтками було неможливо .. посьорбуючи - так .
Дуже міцний і не б'ється ! Пластик зверху (доволі приємної текстури) і всередині нержавійка . Скільки раз він в мене падав важко порахувати , але нічого не відломалось, трісло чи надщербилось .
Плаваючий - він реально при повному заповненні не тоне у воді.. Для рибаків знахідка
Закрутка яка дозволяє наливати не півністю її відкриваючи. Зручне горнятко яке робиться з верхньої кришки.
Літровий (десь, плюс - мінус, оптимальна ємкість)
Зручний , навіть з цією ручкою яка не складається. Після певного часу ти до неї привикаєш, що вона стає навіть дуже потрібною. Отже , однозначно кращий вибір рибака-мисливця!
Після цього я став фанатом фірми "Thermos" . Робить дуже якісні речі . На американському ринку вони конкурують з компанією "Stanley" термоси якої за робочими характеристиками нічим не гірші, але чуть дорожчі .
Тут вже як то кажуть що візаульно більше сподобається . Обидві компанії в більшості випадків заявляють характеристики термоса (якщо не заявляють , то за замовчуванням, тримають гаряче - менше 5 годин .) Здебільшого на таких термосах є надписи які показують скільки часу тримає - KEEP HOT(гаряче) 24 , COOL (холодне , з льодом) 24 . В залежності від термоса - цифри(години) різні, а від тих цифр і різниця в ціні . Показникам можна вірити спокійно .
Дальше в мене постало питання термоса 2 літрового , цього звичайно я б не рекомендував носити з собою але спокійно можна залишити в авто . Після того як повернулися - " по двістіпісєт" чаю нікому не завадить. Порахуємо - виходить такий термос добрий на колектив 8 чоловік плюс-мінус 2 . Як звичайно я почав шукати серед своїх "Тhermos"-ів і досить швидко знайшов потрібний Thermos Nissan 61 Ounce Stainless Steel Bottle
Ємність правда вийшла 1.8 літра, ну і вага пустого 1200 грам , але там супер-нано технології, які дозволяють тримати гаряче більше 24 годин гарантовано . Забігаючи наперід скажу, так воно і є .
Окрім ваги і розмірів (які в принципі не є важливі, бо носити його я не збираюсь) теж недоліків немає.
Все те саме що писав про попередній, стосується і цього варіанту, ну окрім того що він не плаває, але зате ручка розкладна . Для великої компанії (колективу) те що треба!
Ну і нарешті третій мій "глечик" був придбаний для кількох годинного походу (точніше від ранку до обіду) ну і для себе одного Тягати літру чаю якось забагацько, а гаряченького все одно хочеться .
Тут я вирішив трохи схитрувати і купити"універсала" такого що б можна було поставити і в авто коли кудись їду . ( Справжній американ без горнятка кави з хати не виходить зранку ) Зупинився на Contigo AUTOSEAL
Дуже мені сподабалось дане горнятко,
"Кузов" повністю з нержавійки (подвійні стінки")- добре мити , кришка зручна, сам процес пиття - нажав на червону кнопочку - невеликий отвір в кришці відкрився , можеш пити , відпустив кнопку - отвір автоматично закривається . Насправді дуже зручно! За рік майже кожнодневного використання нічого не тече і не відломалось ! Все працює як в перший день! Ємкість - 475 мл .
Якщо комусь цікаво - може подивитись в ютубі http://www.youtube.com/watch?v=AnV6ziEtqgk
Отже підбиваючи підсумки, можу сказати що всіми своїми термосами я дуже задоволений, усе працює на відмінно і горнятко гарячої запашної кави завжди зі мною ! Чого і Вам бажаю