Догляд за ножами

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Догляд за ножами

Повідомлення StefcoG » 23 грудня 2014 21:56

Так-так, як виявляється окрім користуватися та точити-правити ніж ще потребує і догляду ))) . Тут прошу викладати "хімію" якою користуємся, методи чистки і догляду, ремонт та ін.
Я розпочну з себе , і мій набір після мільйона проб і помилок виглядає отак

Зображення

Тепер по порядку, перше це паста відкриття для мене , яка вразила мене своїми якостями і врятувала один з моїх ножів. Річ абсолютно незамінна і повинна бути в кожного поважаючого себе ножемана dfg , тим більше що кілька дол. за тюбик яким ви будете користуватись кілька (якщо не з добрий десяток) років вважаю допустимим .
Паста FLITZ
Діє реально за кілька секунд, працює і на полірованих, і на сатинованих поверхнях і на "стоунвоші" . До речі якраз був в мене один з ножів з стоунвошем , на якому після посиділок "забули" витерти сліди грейпфрута і він пішов плямами . Мда , чим я його тільки не пробував відчищати, всіма можливими природніми і хімічними способами, думав що все - не відчиститься .. Не повірите паста відчистила усі сліди за кілька секунд .. шкода що не сфоткав . Але маю іншу фото. "Валяється" в машині робочий ножик Mora ,сталь вуглецева, ржавіє від кожного подиху))) . Вирішив проексперементувати , процес - наніс пасту і втираючими рухами 30 секунд почистив лезо , результат можете бачити самі .
До
Зображення
Після
Зображення
Шикарна річ , до речі полірує вона не тільки сталь але й купу всяких пластиків .

Дальше , суха змазка - для складних ножів TUF GLIDE . Швидко висихає і робиться практично незамітна плівка . Але пахне не приємно. Хоча нібито і не токсичне . Тому і задумався над іншим, а так працює чудово.
Зображення

Ну і ще одна змазка для складних ножів BlUE LUBE від Benchmade . Просто шик. Легенько капаєте в самі неприступні місця (особливо там де шайбочки) і воно ніби саме втікає туди . Дуже текуче . Надзвичайно класно і надовго чистить і змазує. Використовую для всього, для складних ножів, годинників, та й так якщо щось десь поскрипує ))) .
Зображення
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Догляд за ножами

Повідомлення собаколюб » 24 грудня 2014 20:35

маю питання по кухонному ножеві... якщо лезо насухо не витерти після використання, то лезо покривається плямами і не змивається, не відтирається. плями не як ржа, а просто чорніє метал. ножа шкода(зручний), які ваші рекомендації, чи можливо його вагалі не можна використовувати ?!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення guegue » 25 грудня 2014 12:18

Я б від патіни не панікував би. Не було б її була б корозія, а так - це захисна плівка. Але ж звичайно ножі треба протирати насухо, тим більше з вуглецевої сталі.
Доречі, патіна серед любителів ножів в Європі не вважається чимось поганим, навпаки, подивіться люди нею вихваляються: http://neoczen.org/viewtopic.php?f=3&t= ... 28797a42b4
У випадку виникнення питань стосовно форуму прошу звертатися у скайп щоденно з 09:00 до 18:00 крім суботи і неділі: z_guegue

http://gueguesharpening.blogspot.com/
guegue

Собаки: Собак не маю
Зброя: Зброї не маю
Місце проживання: Рівне, Україна

Повідомлення StefcoG » 28 грудня 2014 23:52

Та й не тільки в Європі, в США теж люблять її і дуже часто навмисне роблять на всяких ржавійках . Використовують яблучний оцет, лимони , колу(спрайт) або хімічні методи. В ютубі можна пошукати методи .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 30 грудня 2014 21:42

Ще одна недооцінена але дуже помічна річ - набір шестигранників і торксів Lonewolf Field Tool Kit . "Ключі" для розбірки практично всіх складних ножів від "щура" до ліміток від Бенчмейда+ мікро-набір для правки . Дуже акуратно все виконано і підігнано. Легкий і зручний набір.
Зображення
Зображення
Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повернутись до Ножі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей