Так-так, як виявляється окрім користуватися та точити-правити ніж ще потребує і догляду ))) . Тут прошу викладати "хімію" якою користуємся, методи чистки і догляду, ремонт та ін.
Я розпочну з себе , і мій набір після мільйона проб і помилок виглядає отак
Тепер по порядку, перше це паста відкриття для мене , яка вразила мене своїми якостями і врятувала один з моїх ножів. Річ абсолютно незамінна і повинна бути в кожного поважаючого себе ножемана , тим більше що кілька дол. за тюбик яким ви будете користуватись кілька (якщо не з добрий десяток) років вважаю допустимим .
Паста FLITZ
Діє реально за кілька секунд, працює і на полірованих, і на сатинованих поверхнях і на "стоунвоші" . До речі якраз був в мене один з ножів з стоунвошем , на якому після посиділок "забули" витерти сліди грейпфрута і він пішов плямами . Мда , чим я його тільки не пробував відчищати, всіма можливими природніми і хімічними способами, думав що все - не відчиститься .. Не повірите паста відчистила усі сліди за кілька секунд .. шкода що не сфоткав . Але маю іншу фото. "Валяється" в машині робочий ножик Mora ,сталь вуглецева, ржавіє від кожного подиху))) . Вирішив проексперементувати , процес - наніс пасту і втираючими рухами 30 секунд почистив лезо , результат можете бачити самі .
До
Після
Шикарна річ , до речі полірує вона не тільки сталь але й купу всяких пластиків .
Дальше , суха змазка - для складних ножів TUF GLIDE . Швидко висихає і робиться практично незамітна плівка . Але пахне не приємно. Хоча нібито і не токсичне . Тому і задумався над іншим, а так працює чудово.
Ну і ще одна змазка для складних ножів BlUE LUBE від Benchmade . Просто шик. Легенько капаєте в самі неприступні місця (особливо там де шайбочки) і воно ніби саме втікає туди . Дуже текуче . Надзвичайно класно і надовго чистить і змазує. Використовую для всього, для складних ножів, годинників, та й так якщо щось десь поскрипує ))) .