Приціли

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Приціли

Повідомлення StefcoG » 20 червня 2013 17:44

В цій темі поговоримо про приціли . Хто чим користується? Як вибирали? Які марки в пріоритеті?
Почну я мабуть з себе :D . Для себе я вибрав дві марки які мені дуже подобаються і відповідають моїм вимогам це Sightron (Сайтрон) и (Leupold) Люпольд . Обидві компанії американські, правда Сайтрон виробництво має в Японії , що як ми розумієм нічим не гірше . Чому саме вони? Так тому що це ота золота середина де сходяться ціна і якість . Оптика на відміну від планшетів майже завжди еквівалентна до якості . Я згоден що є кращі марки такі як Сваровскі чи Цейс по плані оптики , чи Найтфорс в плані механіки, але от не можу я себе переконати що за "кращість" в кілька процентів я маю платити в два а то й три, чотири рази більше . Але тут кожному своє.
Вибирав я досить прискіпливо, бо мав бути універсал... Чомусь ми маємо таку необхідність вибирати таке що б перекривало все .. але пізніше я зрозумів що це неможливо бо 100% якийсь пункт буде випадати . Тому як на перший варіант я вибрав традиційний 3х9-42 з простим "хрестиком" . Такий приціл дозволяє досить комфортно стріляти від 50 до 200-250 метрів . Мій вибір випав на Sightron SII Big Sky (Сайтрон С2 Біг Скай) . Чудове поєднання хорошої чіткої механіки, світлої оптики і розумної ціни. Крім того - пожиттєва гарантія тут, легка вага приціла і тримає магнум калібри .

Зображення

Збільшення, крат: 3x-9x
Діаметр об'єктива, мм: 42
Поле зору на відстані 100м, м: 11.3-3.8
Діаметр вихідної зіниці, мм: 14.0-4.7
Віддалення вихідної зіниці, мм: 96.5-104.1
Діаметр труби: 1 дюйм
Ціна розподілу механізму введення виправлень, кут.хв (МОА): 0.25 "(1/4 MOA)
Підсвічування сітки: Немає
Довжина (розмір), мм: 320
Вага, гр.: 380
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Приціли

Повідомлення DOK » 05 серпня 2013 01:46

звичайно дуже подобаються приціли Сваровскі. Цейс, Калес, та як кажуть бажання не завжди збігаються з можливостями .. та й часто інші потреби відбирають необхідні кошти. :mrgreen:
Користуюся на даний час кількома різними прицілами, в тому числі й Leupold VX-R 4-12x50 сітка "балістик дот". Чому такий вибір? Оскільки планував взяти наступний приціл з підсвіткою, а вже маю приціл з підсвіткою "хрест" то було наперед визначено, що підсвітка повинна бути як маленька крапка і нічого більше. Вибір був зупинений на марці Цейс, але життя внесло деякі корективи і прийшлося взяти Люп. :oops: Хоч і не Цейс та прицілом задоволений. Приціл впевнений середнячок, красивий на вигляд, не важкий, середніх розмірів - компактно і вдало розміщується на зброї. На скло досить світлий і чистий по всьому полю. Кліки чіткі і добре відчуваються пальцями. Регулювання кратності крутиться досить плотно, але без заїдань. Підсвітка - крапка, яка має широкий вибір регулювань яркості - вдень може світиться ярко ніби коліматор, в сутінках підсвітка зовсім не засвічує ціль, - не мішає прицілюванню.
Єдине зауваження до товщини сітки в центрі перехрестя - сітка досить товста, тому на мою думку не підходить для вармінту, але так як приціл брався як звіровий то даний Люп мене цілком задовольняє, тим більше для дрібних цілей в наявності є приціл з тонким мілдотом .
Зображення
Зображення
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення StefcoG » 10 серпня 2014 19:01

Давнє придбання але чомусь не виклав тут відгук :oops:
Цей приціл був куплений для освоєння стрільби з пневматики . Таки нове для мене, хоча з вогнепальною і з луками давно вже дружу))). Все навпаки в мене, як токажуть "вперед в дитинство" :Yahoo!: . Отже якщо з пневматикою було досить легко розібратись , то з прицілом прийшлося повозитися, так як я доволі вибагливий :oops: користувач. На цей момент у мене в користуванні Sightron 3-9x42 SII Big Sky і Nikon Monarch X 4-16x50 . Тому до якості картинки були доволі великі претензії. Крім того тир у мене темний та й час якщо є то пізно ввечері (тому шукав х50) і на 60 метрів (тому шукав щось більше ніж просто 3-9). Стріляти буду тільки з підставки тому вага і розміри майбутнього приціла мало турбували . Зразу були відметені деякі популярні приціли яко темні, деякі яко не надійні . Тому в основному вибирав серед передтопових - hawke, сайтрон, бушнел, вівер і SWFA SS . Доволі непогані усі ці моделі і мабуть би вибрав когось з тих, якби не моє ще одне захоплення - біноклі. Читаючи відгуки і тести на них, на закордонних форумах, натрапив на досить добрі відгуки на компанію Alpen. На деяких тестах вони займали місця відразу післі сваровскі і цейсів і перед вортексами, бушнелами, зен реями (визнаними середняками) . І от в черговий раз лазячи по їхньому сайту я побачив надпис "приціли" і зайшов туди . А там якраз те що мені треба. Правда ніде не міг знайти з скількох метрів налаштування паралаксу. Тому не довго мудруючи написав на "завод" . За кілька днів прийшла відповідь з 15 ярдів (правда перша позначка є 20) .

Отже приціл - Alpen Apex XP 6-24x50
Зображення
Комплектація
Усі фото клікабельні
Зображення

Shock tested to 1,000g’s magnum load
Шок-тест магнум зарядами.

Fully multi-coated lenses for maximum light transmission
Повне мульти покриття лінз (причому присутній як "зелений" так і "фіолетовий" колір .
Зображення

Зображення

Fully waterproof, fog proof and shockproof construction
Водо- і тумано- непроникний , ударо-міцний .

Zero-set low profile windage and elevation adjustments
Зеро-стоп
Зображення

Fast focus eyepieces and long eye relief
Швидке налаштування фокусу і довгий ейреліф
Зображення

ALPEN hard coat, black matte, non-reflective finish
Міцне покриття, чорне, матове не блистить .
Зображення

Side paralax focus adjustments
Бічне налаштування паралаксу від 15 ярдів (13.7 метра) хоча перша позначка - 20 .
Зображення

Detachable sun shade included with all XP models
Наявний саншейд (труба-козирок від сонця)

Alpen’s No-Fault, No-Problem Lifetime Warranty
Дуже крута гарантія, називається - "без запитань" . Тобто , що б не сталося , вам безплатно замінять або зремонтують впродовж життя.

По всіх пунктах те що потрібно! Прийшлось трохи пошукати по магазинах, знайшов - покрутив , але дуже бігло, не встиг навіть добре ознайомитись. Але після того картинка мені так запала в душу , що все було вирішено. На той момент була акція на Оптікс планет - мінус 100 дол. (ціна виходила 315 дол) але я їй успішно помахав ручкою . Ну а коли побачив ціну у 315 то за 415 вже не хотілось купляти :) . Вирішив почекати і помоніторити ціни. Ну і буквально повезло і натрапив на ціну 265 дол. (Амазон) мій зоряний час настав.. купив .. прийшов.. сказати що задоволкений це нічого не сказати.
Якість виконання як на недешевих японцях. Трошки потестував, "квадрат" робить без проблем, не важкий (як на свої розміри) 725 грам, надзвичайно світлий і чистий, прицільна сітка вище всяких похвал ,
Зображення
Вона ж вживу
Зображення
Градуація одинакова з "барабанами". Барабанчики просто чудові, в міру великі, тактильно чіткі , з смачним звуком. Попередньо можу сказати що приціл суперовий, і коштує кожен потрачений цент . Хоча відгуків зовсім мало але всі вони або дуже добрі або відмінні. До речі люди ставлять їх на доволі потужні "вогнепальні" калібри, так що думаю з надійністю проблем не буде..
Ще кілька фото .
Картинка (вживу набагато краща, все таки важко телефоном якісно сфоткати)
Зображення

В порівнянні з Sightron SII Big Sky 3-9х42
Зображення

Виробництво Китай
Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 03 листопада 2014 17:44

StefcoG, зацікавив мене цифровий нічний приціл. Окрім білоруських нарив ось такий ATN X-Sight HD 5-18X...http://www.atncorp.com/x-sight-night-vi ... cope-5-18x
Що скажеш про нього ... цікавить на скільки метрів видимість за умов 1\4 місяця(молодий місяць), а також стійкість на різних калібрах - 243, 308, 30-06...
буду вдячний.
DOK

Повідомлення StefcoG » 23 грудня 2014 20:47

ну це не зовсім приціл .. це три в одному, відеокамера, приціл і нічник . Якшо нормальний нічник 2+ коштує від 1200 дол в США... то можу припустити що це одиничка нічник з усіма наслідками . Максимум 100 метрів . Хоча я його і не бачив :D
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 19 січня 2015 13:25

Питав , бо на одному з форумів хвалили їх...
в принципі так, якщо порівнювати ЕОП і цифровики. тільки в в прицілах з ЕОп є чітке розділення на покоління, а в цифрі ні. Хоча наприклад білоруські Пульсари 550-770(цифра) і ніби бачать по паспорту до 400м та тільки з підсвіткою, бо без неї сліпі як кроти. Приціли з ЕОП в цьому плані чутливіші - наприклад 1пок. дійсно мають видимість 30-60м, з підсвіткою до 100-120 максимум..., а 2+, 3-пок. то взагалі на сотні метрів.
DOK

Повідомлення DOK » 03 червня 2015 12:20

Ось на цьому форумі
http://www.brianenos.com/forums/index.p ... pic=127610
побачив "розшифровку " сітки Люпа серії VX-R - "балістик тип"
ЗображенняЗображення

Даю переклад:
Только что получил e-mail назад от Leupold.
VX-R 4-12x50 Баллистических FireDot
круг внутри- 4.4 МОА
круг ширина линии- 0.3 МОА
dot- 1.0 МОА
300 yrd drp- 2.19 МОА
400 yrd drp- 4.80 МОА
500 yrd drp- 7.82 МОА
Все ніби добре та не сказано на якій відстані дальній нуль... і думаю, що пристрілка дана все таки на 200 ярдів... бо дані цифри суттєво різняться..з цими що знайшов недавно, де все показано конкретно, раджу в кого така сітка в Люпольді зберегти і запам"ятати.
ЗображенняЗображення

не знаю наскільки це правильно, треба буде перевірити, бо всі приціли в мене пристріляні не на 100 а на 200 ярдів, з уточненням на 200 метрів.
DOK

Повернутись до Оптика (біноклі, приціли, дальньоміри)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей