Приціли для пневматики .

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Приціли для пневматики .

Повідомлення StefcoG » 10 листопада 2013 21:09

Ейрганнер я починаючий тому строго за відгук не судіть . Хоча з вогнепальною і з луками давно вже дружу))). Все навпаки в мене, як токажуть "вперед в дитинство" :Yahoo!: . Отже якщо з пневматикою було досить легко розібратись і для себе відразу вибрав Air Arms TX200 HC , то з прицілом прийшлося повозитися, так як я доволі вибагливий :roll: користувач. На цей момент у мене в користуванні Sightron 3-9x42 SII Big Sky і Nikon Monarch X 4-16x50 . Тому до якості картинки були доволі великі претензії. Крім того тир у мене темний та й час якщо є то пізно ввечері (тому шукав х50) і на 60 метрів (тому шукав щось більше ніж просто 3-9). Стріляти буду тільки з підставки тому вага і розміри майбутнього приціла мало турбували . Зразу були відметені деякі популярні приціли яко темні, деякі яко не надійні . Тому в основному вибирав серед передтопових - hawke, сайтрон, бушнел, вівер і SWFA SS . Доволі непогані усі ці моделі і мабуть би вибрав когось з тих, якби не моє ще одне захоплення - біноклі. Читаючи відгуки і тести на них, на закордонних форумах, натрапив на досить добрі відгуки на компанію Alpen. На деяких тестах вони займали місця відразу післі сваровскі і цейсів і перед вортексами, бушнелами, зен реями (визнаними середняками) . І от в черговий раз лазячи по їхньому сайту я побачив надпис "приціли" і зайшов туди . А там якраз те що мені треба. Правда ніде не міг знайти з скількох метрів налаштування паралаксу. Тому не довго мудруючи написав на "завод" . За кілька днів прийшла відповідь з 15 ярдів (правда перша позначка є 20) .

Отже приціл - Alpen Apex XP 6-24x50
Зображення
Комплектація

Усі фото клікабельні
Зображення

Shock tested to 1,000g’s magnum load
Шок-тест магнум зарядами.

Fully multi-coated lenses for maximum light transmission
Повне мульти покриття лінз (причому присутній як "зелений" так і "фіолетовий" колір .
Зображення

Зображення

Fully waterproof, fog proof and shockproof construction
Водо- і тумано- непроникний , ударо-міцний .

Zero-set low profile windage and elevation adjustments
Зеро-стоп
Зображення

Fast focus eyepieces and long eye relief
Швидке налаштування фокусу і довгий ейреліф
Зображення

ALPEN hard coat, black matte, non-reflective finish
Міцне покриття, чорне, матове не блистить .
Зображення

Side paralax focus adjustments
Бічне налаштування паралаксу від 15 ярдів (13.7 метра) хоча перша позначка - 20 .
Зображення

Detachable sun shade included with all XP models
Наявний саншейд (труба-козирок від сонця)

Alpen’s No-Fault, No-Problem Lifetime Warranty
Дуже крута гарантія, називається - "без запитань" . Тобто , що б не сталося , вам безплатно замінять або зремонтують впродовж життя.

По всіх пунктах те що потрібно! Прийшлось трохи пошукати по магазинах, знайшов - покрутив , але дуже бігло, не встиг навіть добре ознайомитись. Але після того картинка мені так запала в душу , що все було вирішено. На той момент була акція на Оптікс планет - мінус 100 дол. (ціна виходила 315 дол) але я їй успішно помахав ручкою . Ну а коли побачив ціну у 315 то за 415 вже не хотілось купляти :) . Вирішив почекати і помоніторити ціни. Ну і буквально 3 дні тому натрапив на ціну 265 дол. (Амазон) мій зоряний час настав.. купив .. прийшов.. сказати що задоволкений це нічого не сказати.
Якість виконання як на недешевих японцях. Трошки потестував, "квадрат" робить без проблем, не важкий (як на свої розміри) 725 грам, надзвичайно світлий і чистий, прицільна сітка вище всяких похвал ,
Зображення

Вживу
Зображення

Градуація одинакова з "барабанами". Барабанчики просто чудові, в міру великі, тактильно чіткі , з смачним звуком. Тепер чекаю на пневму , щоб протестувати по всіх правилах. Але попередньо можу сказати що приціл суперовий, і коштує кожен потрачений цент . Хоча відгуків зовсім мало але всі вони або дуже добрі або відмінні. До речі люди ставлять їх на доволі потужні "вогнепальні" калібри, так що думаю з надійністю проблем не буде..
Ще кілька фото .
Картинка (вживу набагато краща, все таки важко телефоном якісно сфоткати)
Зображення

В порівнянні з Sightron SII Big Sky 3-9х42
Зображення

Виробництво Китай
Зображення
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Приціли для пневматики .

Повідомлення DOK » 19 грудня 2013 22:27

Сінгтрон досить хороша по склу оптика. але в пневматиці головне(крім чистоти) стійкість до двійної віддачі потужної ППП, бо якщо в ПСП віддачі немає то "пружинка" має відчутню віддачу.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення StefcoG » 26 грудня 2013 21:43

Так , це відомо. Але ж гарантія "без запитань" :D
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 23 листопада 2014 00:02

в нас гарантія - це з області фантастики.
в мого малого чергова радість. пару днів як отримали новий приціл Lipers 3-12х40 TF до його пневматичної гвинтівки.
приціл має сітку "мілдот" та підсвітку зеленого і червоного кольору, що як на мене , лишня опція, бо не тільки робить приціл дорожчим, але й часто являється слабким місцем прицілів такого класу.
скоро будемо випробовувати (старий іде відпочивати в "шафу")
DOK

Повідомлення StefcoG » 05 січня 2015 06:38

Ліперси роблять хороші приціли . Але цікаво почитати відгук від вас. Як скло? Як барабанчики?
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 05 лютого 2015 21:26

Так Ліперс для пневматики, а також ЦентрПойнт, Вальтер та інші вже досить давно себе зарекомендували як недорогі та достатньо непогані приціли. Звісно якщо розглядати пневму PCP для якої крім якісного прицілу потрібно масу "причандалів" то ППП, іменуємі в народі "пружинки" дозволяють стріляти без додаткового спорядження, часто навіть без оптичного прицілу - з відкритих прицільних.

Звичайно спочатку була ціль купити булку РСР, балон ВТ та інші причандали та коли дружина дізналася що за все можна купити "жигуль" стала :twisted: тому затію з РСР прийшлося відкласти до кращого часу і для початку взяти потужну ППП. В результаті була придбана Комета Фенікс 400 з газовою пружиною(звичайна пружина в запасі) манжети з поліуретану від майстра з аіргану і ще деякі потрібні дрібниці.
Були придбані кулі Кросман Прем"єр Ультрамагнум 0.68гр, Люман ФТ 068гр, ДжіЕсБі Хеві 0.67гр та ще деякі "спеціальні".
Хоча Хевіки від чехів і хороші кульки та кращий результат показали кулі Кросман.
Але для того, щоб добре попадати важливо бачити ціль і мати стійку до пневми оптику, тому спочатку взяли Ліперс 3-12х40TF2. Що можна сказати... приціл досить хороший, достатньо чистий для пострілушок і стрільби по мішені.
Зображення
Звичайно стрільба з пневми це доволі специфічне заняття яке має в своїх дисциплінах різні потреби як для гвинтівок так і для прицілів. але даний приціл можна назвати в деякій мірі універсальним.
Довжина до 32см з фліпами , вага 480грам.
Збільшення 3-12крат - задовільняє як стрільбу по банках так і по мішені.
труба 1"
объектив 40мм;
башні поправок - тактичні з фіксацією, кліки чіткі
Зображення
марка міл-дот, 6 крапок, підсвітка зелена і червона
Зображення
Єдине, що мені не дуже подобається це те що для стрільби по мішені, якщо важлива боротьба за міліметри, то сітка в Ліперсах товстувата, наприклад порівняно з ЦентрПойнтами, прицілами БСА, НіккоСтірлінг і Хоук.
DOK

Повідомлення DOK » 06 лютого 2015 01:30

Протестувавши Ліперс впевнився, що ці приціли цілком заслуговують на повагу серед недорогих, але досить надійних прицілів, і хоч не мають скла Шмідта чи Цейса цілком достатні для користування, особливо на потужних ППП, на яких приціли сумнівної якості і виробників сиплються доволі часто.
Але "мозолило" бажання мати сітку більш тоненьку, хочаб таку як в BSA, тим більше, що BSА Jaguar 3-12х з гравірованою сіткою мілдот я маю вже більше 5 років - він успішно стоїть в парі з Люпом на нарізній зброї і допомагає мені , як каже пан ярий, щепити лисів від сказу.
Тому для вирішення цього питання було придбано приціли Crosman Centerpoint 2-7x32 та Nikko Stirling Gold Crow Airking 2-7х32АО, в обох сітка мілдот з підсвіткою.
Хочу сказати, що сітки сподобалися - ледве не в половину тонші ніж в Ліперса, особливо в Nikko Stirling.
DOK

Повідомлення StefcoG » 07 лютого 2015 23:21

А фото? ;)
Теж появились новинки , буде час напишу повноцінний огляд .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 09 лютого 2015 17:35

Фото є. та не можу знайти папку... :oops: треба вже почистити комп від численного "мусору".
Якщо не знайду то соьогодня зроблю нові і напишу свої враження від прицілів.
DOK

Повернутись до Пневматика, луки та арбалети

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей