Догляд та чистка гладкостволу

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Догляд та чистка гладкостволу

Повідомлення DOK » 16 серпня 2013 16:57

Хоч гладкоствольна рушниця й не потребує видалення з каналу відкладень міді(по крайній мірі ми ще не використовуємо стальний обміднений дріб)але видалення нагару та освинцювання каналу стволе потребує ретельного - під шаром свинцю чи матеріалу контейнера може залишатися залишки нагару, в результаті агресивної дії якого з часом утворюються сип та раковини.
Щоб зберегти стволи гладкостволок використовуються чимало хімічних речовин та аксесуарів для чистки.
Зображення
Крім шомполу для рушниці для чистки використовується : зліва направо - протирка, капронова щітка-йоршик, вита щітка для зняття освинцювання, латунна щітка-йоршик.

Кращий матеріал для чистки - льняні старі простині (звісно перед цим випрані :lol: )
Зображення

З найбільш дешевих, але досить ефективних на початковому етапі чистки являються лужне і нейтральне мастило.
Зображення
Останнім часом велике поширення має Балістол
Зображення
в принципі для чистки він непоганий, але як змазка для зберігання (моя думка) не зовсім задовільний. краще з цим завданням справляється змазка Хадо для змащення і консервації.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Re: Догляд та чистка гладкостволу

Повідомлення StefcoG » 21 серпня 2013 17:30

В мене вже тих хімій назбиралось море :D . Пішов в один магазин там подарували, пішов в інший - розпродаж за долллар, в третьому в придачу дали .А я людина добра відмовити не можу :D . Колись коли буде бажання і час , після стрільб проведу порівняння - верхній ствол почищу одною, а нижній другою хімією . Викладу на загальний огляд щоб люди бачили що краще .
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення DOK » 23 серпня 2013 16:38

. Пішов в один магазин там подарували, пішов в інший - розпродаж за долллар, в третьому в придачу дали
- :o "кучеряво живете. А в нас хороша хімія - задоволення не дешеве.
DOK

Повідомлення StefcoG » 23 серпня 2013 17:08

Тут часто в магазинах(супермаркети Кабелас, Басс Про, Гандер Маунтін) ставлять столик і на ньому презентують товар компанії. Але не просто презентують, а зразу і показують як правильно чистити . Ну і після 2 хвилин "позору" (прослуховування лекції що тим чим ти користуєшся то взагалі не для зброї, а так посуду помити :oops: :lol: ) і демонстрації яка в них крута хімія тобі в подарок завжди тулять щось . А так як я полюбляю "пошлятись" по таких магазинах, то з пустими руками ще не доводилось приходити :lol: .
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення DOK » 23 серпня 2013 17:27

По доброму заздрю. ;)
До речі показаний мною латунний йоршик з тоненькими щетинками дуже добре чистить освинцювання і залишки матеріалу контейнера.
DOK

Повернутись до Рушниці

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей